Rafinamentul și eleganța marmurei

Cu toții știm că unul dintre cele mai utilizate materiale de construcții din istorie este piatra naturală. Însă nu orice piatră naturală, în special marmura. Dintre cele mai cunoscute construcții dotate cu marmură sunt Palatul Versailles, obeliscul din Washington și Panteonul din Roma.

Marmura – un material natural de mare valoare, s-a impus în ultimul timp din ce în ce mai mult ca o tendință inevitabilă în designul de interior, aducând un sentiment de eleganță și rafinament. Versatilitatea marmurei o face foarte vizibilă în designul de interior: pardoseli, pereți, mese, console, blaturi de bucătărie și baie, măsuțe de cafea, chiar și accesorii.

Marmura este o rocă metamorfică, alcătuită din carbonat de calciu și impurități naturale dispuse în straturi, care-i alcătuiesc venatura unică. Cu trecerea timpului, aceste impurități naturale se pot mișca sub influența factorilor externi (temperatura, presiunea), ceea ce face ca marmura să-ți modifice aspectul. De aceea, marmura mai este numită și o piatră vie.

Motivul pentru care marmura rămâne un material atât de des întrebuințat în construcții și pentru finisaje de lux, derivă din caracteristicile sale: estetica impecabilă, rezistența, durabilitatea și versatilitatea.Durabilitatea acestei roci metamorfice se referă la rezistența sa în fața agenților chimici, fizici, mecanici, organici și atmosferici. Marmura este dotată cu un indice de refracție scăzut, ceea ce înseamnă că fasciculele luminoase pot penetra structura pietrei, dându-i o luminozitate individualizată. Astfel, ambientele în care se montează, par în permanență învăluite de o strălucire de poveste. Totodată, delicatețea culorilor și diversitatea venaturilor conferă marmurei valoare. Valoare care o clasează în topul preferințelor în ce privește amenajarea oricărui tip de suprafață.

Acestea fiind spuse, vă recomandăm ca înainte de planificarea oricăror lucrări de reparații, atât de interior, cât și exterior, să vă documentați foarte bine despre materialele pe care vreți să le utilizați, iar noi vă asigurăm echipa noastră de experți în materie de piatră naturală, pentru a fă face alegerea mai ușoară.

 

Столешницы из натурального камня МолдоваÎnapoi la listă